måndag 28 januari 2013

Växthusbygge- plockepinn

Min älskade E gjorde ritningar till vårt hus och sen gick de att ändra om för att passa förutsättningarna för ett par vänner och deras hus. Många av profilerna är likadana, ytterst rationellt.... coolgleam.gif Dessutom är jag alldeles för kinkig för att låta någon annan designa mitt växthus. tongue.gif

Sen gjorde vi slag i saken och gjorde profilerna till vårt växthus och deras samtidigt. Allt blir ju som bekant mycket roligare när man är flera. Det tog ändå inte mer än en dryg helgs arbete att göra profilerna till båda våra hus, syll borträknad. Sen ska det tilläggas att vi har tillgång till svärfars finsnickeriverkstad, annars hade vi nog inte varit klara ännu...

Efter återfyllningen då grunden var färdigmurad och fuktspärrad var det dags för tillverkning av profiler, och jag kan tala om att det var en hel del meter med profiler.... De man ser här är profilerna till stående väggreglarna.


Det var nog målningsjobbet som nästan tog längst tid, linoljefärg tar ju en liten stund på sig att torka dessutom. Vi valde en grågrön linoljefärg.


Ingen vill ju titta på när färg torkar, så vi lade golv istället. Teglet är begagnat gammalt handslaget tegel som vi hittade på blocket. Kära mamma kom och hjälpte till, Tack mamma!

Så här såg det ut innan vi började med golvläggningen...


...och här läggs det golv för glatta livet. Snart klart!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar