torsdag 31 januari 2013

Växthusbygge- montering

Väggarna monterades en i taget och restes upp på muren, och fixerades sedan i varandra när fler väggsegment kom upp. Här ser man även det ena hålet för vinrankan, det finns ett till hål i golvet i det övre vänstra hörnet.


Här är alla väggsegment på plats och nocken håller på att monteras, det är en limträbalk som vägde drygt 110 kg, så det var lite spännande att balansera den ovanför huvudet. Växthuset ligger så till att det inte går att komma in dit med kran på sommaren när gräsmattan är mjuk, så det blev till att ta i istället och lyfta den med handkraft. Svärmor står utanför bild och oroar sig, jag står längst upp till höger i min fina byggarebob kjol. blush.gif


Här kan man nästan se hur det kommer att se ut när det blir klart, det blir en dubbeldörr på långsidan, och en enkeldörr på kortsidan bortåt i bild. Till vänster om den lilla dörren blir det en halvhög mur och innanför den ligger arbetsbänken.


Här är alla vägglasen ditsatta och kittade, jo, med vanligt fönsterkitt.... Det blev runt 500m kitt att trycka ut. (som fåglarna pickade i på vintern slap.gif )


Vädringsfönster på plats och funktionstestas. Jo, det går att öppna!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar