måndag 6 maj 2013

Vår i trädgården!


Våran trädgård har äntligen fattat att det är  vår. Knoppar spricker och blommor blommar och saker växer som det inte gjort sen förra året när trädgården fattade att det var vår.


Priset för de snyggaste knopparna delas i min trädgård av rabarberns nästan vulgära jätteknoppar, ormbunkarnas knirvelknorvar och jättevallmons knoppar som ser ut som små ludna mular. Här kommer iallafall bild på rabarberknoppar. Lite kassa bilder men det får ni allt stå ut med, annars finns det ett kryss längst upp till höger på skärmen.... :)


Bladen till mina favorittulpaner, Little red riding hood, är snyggt randiga i grönt och mörkt lila. Har säkert 200st av dom. Köper fler varje år.


Än så länge är gräslöken i prydliga tuvor, en liten bit längre in på säsongen är det inferno av lökblad och förrymd pepparmynta, men vad gör det?


Även vitlöken har snällt kommit upp och står i toksneda rader eftersom kattskrället bestämde sig för att snygga till lite där när jag hade precis satt löken i höstas.


Blåsippor i hundarnas lekbacke. Hela backen är full av blåsippor, synd att marodörerna inte har vett att uppskatta dom bara.


Stilstudie i undernäring, de till vänster blev aldrig omplanterade av någon anledning. De till höger fick ny jord och större krukor....


Tomater redo för plantering i växthuset.


Tomatkart!


En ensam liten tussilago som har förirrat sig till en av odlingsbäddarna i köksträdgården. Rart va?

4 kommentarer:

  1. Fina vårbilder! Är det tomatplantor i mjölkförpackningarna? Det ser inte riktigt ut så. Jag förgror potatis i mjölkförpackningar. Om det hjälper vet jag inte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det är tomatplantor alltihopa. Potatisen ligger här på brickor i fönstren. Ambitiöst att förgro potatis i mjölkförpackningar, det ger säkert tidigare skörd iallafall.

      Radera
  2. "Det finns ett kryss"....haha du är för rolig gullsyster.

    SvaraRadera