torsdag 29 november 2012

Bruna kaniner


Tröja i tyg från JNY, turkost med bruna kaniner, kantad med interlock. Tröjan, strl 74, är av lite längre modell så den räcker ner över rumpan på Snigel.


Nederkanten fick också kantband istället för fåll och halsringningen fick ett litet fusksprund eller vad man ska kalla det. En sån liten detalj gör ganska mycket för helheten dock.

onsdag 28 november 2012

Mera ränder

Harembrallor strl 80, mönster ur någon Ottobre, glömt vilken. Midjemudden har försvunnit mot bakgrunden ser jag, men den finns där i verkligheten, jag lovar!

tisdag 27 november 2012

Paula Jane, eller?

Detta är en rar liten bekantskap som jag fått som stickling av en kollega, hon är fantastisk och kan allt som finns att kunna om fuchsior. Tack L!


Jag tror den lilla skönheten heter Paula Jane (fuchsian alltså, inte kollegan) men hon kan vara förväxlad är jag rädd. Hon är iallafall liten och blommorna ser lite uppkäftiga ut med foderblad som pekar uppåt.

Krukan med den här sticklingen blev lite bortglömd i växthuset men hon kämpade på och lyckades prestera tre(!) blommor under sommaren. Stackarn stod utan vatten och mat i en mörk fängelsehåla, nja nästan i den stilen iallafall, men jag lovar att inte glömma krukan i sommar, jag lovar!

måndag 26 november 2012

Randigt

Klänning eller tunika i mjukaste jersey. Vänner i huvudstaden väntar tillökning och denna är till den blivande storasystern.


Röd o vitrandig jersey och vit interlock från Swelogent. Modellen är lite Aformad med en trekvartspuffsvariant på ärmarna. Inte så lång för att kunna pula under den under en overall.

Nu råkade det vara så att den är lite stor till lilla B så den kanske passar till midsommar istället, men man ska ju ha kläder på sig då också.

söndag 25 november 2012

Pyttejamas

 Kortärmad pyjamas kanske inte passar just nu, men har man maskinen laddad med rätt tråd så...


Sydd i lila kaniner på turkos botten från JNY och kantad med lila jersey från tyggömmorna, knappar i grenen. Tyvärr är den redan för liten för Snigel så den hamnar i tillsaluhögen. Storlek 62.

lördag 24 november 2012

Flyg fina fågel


Tröja i jersey från s&s, kantat med en jättefin muddväv i en fin mörkbrun ton som tyvärr är slut nu och jag vet heller inte vad den kommer ifrån så jag kan inte införskaffa någon ny...


Tröjan hör ihop med ett par hängselbrallor i orange velour med fågeltyget synligt i fickorna, men den har inte fastnat på bild ännu. Får se om den kommer längre fram..?
Material: Fågeljersey från stoff och stil. Muddväv till bandkantning och mudd från gömmorna.

torsdag 22 november 2012

En Klump på en Klint

En ängshumla, Bombus pratorum, på en vit bergsklint i trädgården i somras. Visst kan man riktigt se hur skönt den har det i solen.


Utifall det finns fler supernördar än jag men som ännu inte har hunnit gå en kurs kommer här en bestämningsnyckel till trädgårdskompisarna. Hur många olika humlor har du i din trädgård?

SLU.se - en källa till förnöjelse
Tack SLU för lånet av bilden.

onsdag 21 november 2012

Snor, slem, dreggel, matrester och hundhår...

... och allt annat man kan behöva torka bort från sitt barn och omgivande ytor. Oavsett kan man använda dregglisar till ändamålet.


Eller så kan man bara sätta den runt halsen på sin avkomma och samla upp oavsiktlig salivavgång, the choice is yours.

Tyger mestadels från JNY, baksidor i jersey eller velour i olika glada och matchande färger, så man kan byta efter tycke och smak.

Lillsnigel har fått andra dregglisar som inte hann fastna på bild. Dessa finns till försäljning, kontakta mig om du är intresserad.

tisdag 20 november 2012

Sidoides blommar!

Min fina Pelargonium Sidoides blommar!


Blommorna är pyttesmå, sitter på jättelånga blomstänglar, och har en djup lila underbar färg, bilderna gör den inte riktigt rättvisa.


Bladen är små och silverludna, och den trivs i solen, hos mig står den i växthuset hela sommaren. Växten som finns vilt i Sydafrika sägs ha både antimykotiska och antibakteriella egenskaper. Både business och pleasure alltså.

måndag 19 november 2012

Nytt på gammalt med gammal till äldre

Nya prylar i all ära, men gammal är ibland äldst.

Till min supergamla symaskin har jag för några år sen på loppis hittat en låda med nästan lika gamla pressarfötter som ursprungligen tillverkades till en Husqvarna, men som faktiskt passar på min Singer. En av dessa antikviteter är alltså en typ av bandkantningsfot som efter en omgång med en needle-nosetång nu fixar perfekta kantband.


Här hjälper den till att ordna dit kantband på gamla hemvävda linneservetter som repar upp sig helt fruktansvärt i kanterna.

Jag har här alltså sytt på (nya) kantband på (gamla) linneservetter med (gammal) pressarfot till (äldre) symaskin.

Fina servetter, ful mobilbild.
Delikat o Deppigt:
Jag älskar min symaskin. Min gamla, repiga, fantastiskt vackra symaskin som jag fått av farfar som varken kan brodera, sy knapphål eller ens sicksack. Men den går som en klocka, trasslar aldrig, stampar sig igenom många lager jeans eller läder, har ett underbart ljud och luktar gott när man syr på den.


Deppigt är att... Nää, jag kan inte komma på något alls, livet är ganska fint just nu, har pussat på mamma tre dagar i rad!

söndag 18 november 2012

Nytt bodymönster

Jag har ritat ett nytt bodymönster storlek 80, lite högre benskärning för att få plats med mulliga lår, men ganska smal i kroppen för att sitta snyggt under hängselbrallor, tjocktröjor och västar.

Det blev ett fint litet sprund a la kokalal i halsen på bodyn.


Tyget är "kameleont",  jersey från s&s kantad med interlock från swelogent.

fredag 16 november 2012

Kampress o knappar

Äntligen har min efterlängtade press kommit hit till Uppsala från Långtbortistan, eller åtminstone från USA. Det blev tillslut efter lite beslutsångest en beställning från the Snap Store och nu har den alltså äntligen kommit fram.


Anledningen till pressen var såklart tryckknappar, även om jag räknar med att den ska funka till både öljetter och rörnitar också. Kanske måste improvisera fram lite verktyg till pressen bara...

Anyways, knapparna kom och var precis så fina som jag hade hoppats, ber om ursäkt för mobilbilden, men här ser man färgerna hyfsat iallafall.


Jag är supernöjd! Har redan knappat en pyjamas och hundra miljarder dregglisar, och det går på ett litet kick. De hamnar rakt varje gång och sitter som berget. Kan det bli bättre?

måndag 12 november 2012

Skynda fynda

Hi hi hi, plantagen har rea på perenner, super duper rea.

Vad sägs om:
två frankenthaler druvor, en namnlös druva, fyra sempervivum, en citronmeliss och två jordgubbsmynta till söta sambon.

Och allt till det alldeles lagoma priset av 130 kr. För alltihopa. På riktigt.

Bilden ärligt stulen från ekoplantan.se




Så här fantastisk kommer druvorna att bli tids nog.

måndag 5 november 2012

Tävlingar!


Det verkar vara poppis med tävlingar och giveaways just nu.
Vinn presentkort hos Annas alster...


...och Mysigt design har giveaway på senaste numret av tidningen retro.


Så gå in och var med i utlottningarna, eller vad säger jag, gå inte in, så har jag ju större chans att vinna!

lördag 3 november 2012

Regn...

 Just när man tänkte att det är ok med höst och minusgrader och vintertid och mörkt på kvällarna och kallt på golven och att det kommer bli vinter och är det fryst drar hundarna iallafall inte in någon lera och det blir nog bra ändå och vi har iallafall mycket ved och kommer inte frysa ihjäl...


Just då börjar det regna.

Igen.